Zupa Jarzynowa z Ryżem

Zupa Jarzynowa z Ryżem

Oceń
3,0 
Pyszne, niskokaloryczne danie na chłodne wieczory.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 15 min 45 min

Składniki

Wskazówki

1. Umyj i posiekaj warzywa.
2. Zagotuj wodę na patelni, a następnie dodaj pietruszka korzeń, seler, por, marchew i cebulę. Zmniejszyć ogień i gotować do miękkości.
3. Dodaj kostkę bulionową i dopraw do smaku.
4. Włóż ryż i gotuj do miękkości.
5. Dodaj koperek i pietruszkę. Gotuj przez kilka minut, a następnie podawaj.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 80 kalorii w 1 porcji Zupa Jarzynowa z Ryżem.
Podział Kalorii: 10% tłusz, 80% węglo, 10% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
333 kJ
4%
80 kcal
Tłuszcze
0,9g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,385g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,029g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,035g
Węglowodany
15,99g
6%
Cukier
1,32g
1%
Błonnik
0,7g
Białko
2,09g
4%
Sól
1,74g
29%
Cholesterol
0mg
Potas
100mg
5%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy