Zupa z warzywami i Kurczakiem

Zupa z warzywami i Kurczakiem

Oceń
5,0 
Szybka zupa z mrożonych warzyw.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 10 min 1 godz

Składniki

Wskazówki

1. Pierś kurczaka umyć i gotować 30 min w 2L wody z solą i cukrem na małym ognie.
2. Wyjąć mięso. W bulionie gotować makaron przez następne 15 min.
3. Włożyć do garnka z bulionem i makaronem mrożone warzywa (marchew, fasolka, groszek) i pokrojąne w kostke mięso. Gotować jeszcze 15 min. W końcu dodać pietruszkę.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 119 kalorii w 1 porcji Zupa z warzywami i Kurczakiem.
Podział Kalorii: 6% tłusz, 58% węglo, 36% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
497 kJ
6%
119 kcal
Tłuszcze
0,82g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,18g
1%
Tłuszcze Trans
0,008g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,137g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,27g
Węglowodany
17,32g
7%
Cukier
4,43g
5%
Błonnik
3,8g
Białko
10,78g
22%
Sól
1,06g
18%
Cholesterol
17mg
Potas
302mg
15%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy