Zupa Warzywna

Zupa Warzywna

Oceń
5,0 
Zupa z mrożonych warzyw z ziemniakami.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 30 min 40 min

Składniki

Wskazówki

1. Ziemniaki obrać, pokroić i przepłukać.
2. Go garnka dodać warzywa, ziemniaki, kostkę rosołową, doprawić solą, dodać liść laurowy i ziarnko ziela angielskiego.
3. Gotować ok. 30 min. od zagotowania, jak składniki będą miękkie doprawić śmietaną. Podawać z zielona pietruszką.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 120 kalorii w 1 porcji Zupa Warzywna.
Podział Kalorii: 40% tłusz, 47% węglo, 13% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
502 kJ
6%
120 kcal
Tłuszcze
5,19g
7%
Tłuszcz Nasycony
0,143g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,016g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,032g
Węglowodany
13,54g
5%
Cukier
3,99g
4%
Błonnik
1g
Białko
3,84g
8%
Sól
0,25g
4%
Cholesterol
0mg
Potas
3mg
0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy