Zupa Meksykańska z Mięsem Mielonym z Indyka

Zupa Meksykańska z Mięsem Mielonym z Indyka

Oceń
4,0 
Sycącą i bogatą w smaku.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 30 min 1 godz

Składniki

Wskazówki

1. Mięso i cebule smażyć. Wszystkie składniki pokroić i wrzucić do garnka razem z mięsem i cebulą. Zalać 2 litrami wody i gotować 40-60 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 436 kalorii w 1 porcji Zupa Meksykańska z Mięsem Mielonym z Indyka.
Podział Kalorii: 26% tłusz, 44% węglo, 30% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1822 kJ
22%
436 kcal
Tłuszcze
11,48g
16%
Tłuszcz Nasycony
1,018g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,479g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,49g
Węglowodany
43,93g
17%
Cukier
14,62g
16%
Błonnik
8g
Białko
29,49g
59%
Sól
0,02g
0%
Cholesterol
0mg
Potas
184mg
9%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy