Szaszłyk Drobiowy

Szaszłyk Drobiowy

Oceń
5,0 
Szaszłyk drobiowy dietetyczny z piekarnika.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
1 1 godz 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Wszytko kroimy na plasterki + 3 kostki kurczaka (50gram), nabijamy na patyczki oraz doprawiamy według uznania (np przyprawa grillowa).
2. Piec około 30 minut na termoobiegu w 190 C obracając od czasu do czasu.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 146 kalorii w 1 porcji Szaszłyk Drobiowy.
Podział Kalorii: 7% tłusz, 55% węglo, 38% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
611 kJ
7%
146 kcal
Tłuszcze
1,19g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,332g
2%
Tłuszcze Trans
0,01g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,185g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,437g
Węglowodany
21,37g
8%
Cukier
10,22g
11%
Błonnik
3,9g
Białko
15,05g
30%
Sól
0,11g
2%
Cholesterol
29mg
Potas
703mg
35%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy