Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
1 | 10 min | 10 min |
1. | Tuńczyka z puszki dokładnie odsączyć. |
2. | Dodać posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Wymieszać. |
3. | Formować pulpety lub kotleciki, smażyć na niewielkiej ilości oleju. Zarumienione z obu stron odsączyć z tłuszczu na papierze. |
4. | Propozycja podania: z sałatką z sałaty lodowej, pomidorów, kukurydzy, z domowym sosem czosnkowym i ulubioną odmianą chili. |
Jest 384 kalorii w 1 porcji Pulpety z Tuńczyka.
Podział Kalorii: 45% tłusz, 7% węglo, 47% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|