Pulpety z Tuńczyka

Oceń
5,0 
Pulpety z tuńczyka z posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
1 10 min 10 min

Składniki

Wskazówki

1. Tuńczyka z puszki dokładnie odsączyć.
2. Dodać posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Wymieszać.
3. Formować pulpety lub kotleciki, smażyć na niewielkiej ilości oleju. Zarumienione z obu stron odsączyć z tłuszczu na papierze.
4. Propozycja podania: z sałatką z sałaty lodowej, pomidorów, kukurydzy, z domowym sosem czosnkowym i ulubioną odmianą chili.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 384 kalorii w 1 porcji Pulpety z Tuńczyka.
Podział Kalorii: 45% tłusz, 7% węglo, 47% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1607 kJ
19%
384 kcal
Tłuszcze
19,44g
28%
Tłuszcz Nasycony
2,723g
14%
Tłuszcz Jednonienasycony
10,018g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,922g
Węglowodany
6,98g
3%
Cukier
1,07g
1%
Błonnik
0,6g
Białko
45,69g
91%
Sól
5,16g
86%
Cholesterol
186mg
Potas
112mg
6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku