Pasta e Fagioli

Pasta e Fagioli

Oceń
5,0 
Makaron z czerwoną fasolą, cebulką i czosnkiem w pomidorach z puszki.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 20 min 15 min

Składniki

Wskazówki

1. Podsmażamy posiekaną cebulę na oleju, po kilku minutach dodajemy rozgniecione ząbki czosnku. Dolewamy szklankę pomidorów z puszki i szklankę bulionu.
2. Jeśli nie mamy akurat bulionu możemy dodać wody, albo drugą puszkę pomidorów z zalewą. Dorzucamy do całości wcześniej opłukaną fasolę, szklankę makaronu, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na małym ogniu aż makaron będzie miękki.
3. Makaron można też ugotować wcześniej i dorzucić już gotowy do dania.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 152 kalorii w 1 porcji Pasta e Fagioli.
Podział Kalorii: 4% tłusz, 78% węglo, 18% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
636 kJ
8%
152 kcal
Tłuszcze
0,76g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,143g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,143g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,342g
Węglowodany
31,5g
12%
Cukier
5,3g
6%
Błonnik
6,4g
Białko
7,21g
14%
Sól
2,22g
37%
Cholesterol
0mg
Potas
444mg
22%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy