Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
2 | 20 min | 15 min |
1. | Podsmażamy posiekaną cebulę na oleju, po kilku minutach dodajemy rozgniecione ząbki czosnku. Dolewamy szklankę pomidorów z puszki i szklankę bulionu. |
2. | Jeśli nie mamy akurat bulionu możemy dodać wody, albo drugą puszkę pomidorów z zalewą. Dorzucamy do całości wcześniej opłukaną fasolę, szklankę makaronu, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na małym ogniu aż makaron będzie miękki. |
3. | Makaron można też ugotować wcześniej i dorzucić już gotowy do dania. |
Jest 152 kalorii w 1 porcji Pasta e Fagioli.
Podział Kalorii: 4% tłusz, 78% węglo, 18% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|