Papryki Faszerowane Wołowiną

Oceń
5,0 
Łódeczki paprykowe zapiekane z mięsem mielonym.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
13 1 godz 40 min

Składniki

Wskazówki

1. Mięso smażyć na rozgrzanej patelni. Przełożyć z patelni, a na wytopionym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek i pokrojone pieczarki.
2. Połączyć wszystko, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku.
3. Przekrojone wzdłuż papryki napełnić mięsnym farszem i posypać startym serem.
4. Zapiekać 35 min w 180 stopniach.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 229 kalorii w 1 porcji Papryki Faszerowane Wołowiną.
Podział Kalorii: 59% tłusz, 15% węglo, 25% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
956 kJ
11%
229 kcal
Tłuszcze
15,14g
22%
Tłuszcz Nasycony
1,676g
8%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,761g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,192g
Węglowodany
8,82g
3%
Cukier
5,07g
6%
Błonnik
2,2g
Białko
14,51g
29%
Sól
0,23g
4%
Cholesterol
8mg
Potas
307mg
15%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku