1. |
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, w czasie, kiedy są w garnku obieramy i siekamy cebulkę na średnie kawałki. Wrzucamy cebulę do miski, kroimy obrane pomidory i dodajemy do cebuli. |
2. |
Wlewamy do garnka olej, jak się zagrzeje wrzucamy zawartość miski i puszkę kukurydzy. Gotujemy na wolnym ogniu aż zrobi się w miarę jednolita masa z pomidorów. W międzyczasie miksujemy drugą puszkę na papkę. |
3. |
Gdy w naszym garnku ładnie się rozpaćkają pomidory dodajemy zmiksowaną kukurydzę, mieszamy i dodajemy bulion. Próbujemy, dodajemy chili i sól do smaku (uwaga, jeśli robicie więcej to chili malutko, na następny dzień gały wychodzą) i czekamy aż odparuje do konsystencji "da się postawić łyżkę". |
4. |
Można posypać grzankami jak ktoś nie boi się kalorii.
|
5. |
Smacznego. |