Meksykańska Zupa z Kukurydzy

Meksykańska Zupa z Kukurydzy

Oceń
5,0 
Fajna, rozgrzewa i syci.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 1 godz 1 godz

Składniki

Wskazówki

1. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, w czasie, kiedy są w garnku obieramy i siekamy cebulkę na średnie kawałki. Wrzucamy cebulę do miski, kroimy obrane pomidory i dodajemy do cebuli.
2. Wlewamy do garnka olej, jak się zagrzeje wrzucamy zawartość miski i puszkę kukurydzy. Gotujemy na wolnym ogniu aż zrobi się w miarę jednolita masa z pomidorów. W międzyczasie miksujemy drugą puszkę na papkę.
3. Gdy w naszym garnku ładnie się rozpaćkają pomidory dodajemy zmiksowaną kukurydzę, mieszamy i dodajemy bulion. Próbujemy, dodajemy chili i sól do smaku (uwaga, jeśli robicie więcej to chili malutko, na następny dzień gały wychodzą) i czekamy aż odparuje do konsystencji "da się postawić łyżkę".
4. Można posypać grzankami jak ktoś nie boi się kalorii.
5. Smacznego.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 123 kalorii w 1 porcji Meksykańska Zupa z Kukurydzy.
Podział Kalorii: 22% tłusz, 67% węglo, 11% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
516 kJ
6%
123 kcal
Tłuszcze
3,38g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,494g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,09g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,702g
Węglowodany
23,22g
9%
Cukier
8,06g
9%
Błonnik
3,8g
Białko
3,78g
8%
Sól
0,94g
16%
Cholesterol
0mg
Potas
557mg
28%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy