Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
4 | 15 min | 15 min |
1. | Makaron wrzucamy do lekko osolonej wrzącej wody i gotujemy al dente, (dowolny: wstążki, spaghetti, świderki, rurki). |
2. | Cebule i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na patelni do zeszklenia(można wykorzystać trochę oleju z tuńczyka). Dodać odsączony tuńczyk, słoiczek pesto, mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż składniki się połączą. |
3. | Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię z naszym sosem. Mieszamy i gotowe. Można dodatkowo dodać jeszcze szczyptę świeżej bazylii. |
Jest 477 kalorii w 1 porcji Makaron z Tuńczykiem i Pesto.
Podział Kalorii: 49% tłusz, 34% węglo, 17% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|