Makaron z Tuńczykiem i Pesto

Makaron z Tuńczykiem i Pesto

Oceń
5,0 
Danie smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 15 min 15 min

Składniki

Wskazówki

1. Makaron wrzucamy do lekko osolonej wrzącej wody i gotujemy al dente, (dowolny: wstążki, spaghetti, świderki, rurki).
2. Cebule i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na patelni do zeszklenia(można wykorzystać trochę oleju z tuńczyka). Dodać odsączony tuńczyk, słoiczek pesto, mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż składniki się połączą.
3. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię z naszym sosem. Mieszamy i gotowe. Można dodatkowo dodać jeszcze szczyptę świeżej bazylii.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 477 kalorii w 1 porcji Makaron z Tuńczykiem i Pesto.
Podział Kalorii: 49% tłusz, 34% węglo, 17% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1997 kJ
24%
477 kcal
Tłuszcze
25,78g
37%
Tłuszcz Nasycony
3,474g
17%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,186g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,178g
Węglowodany
39,53g
15%
Cukier
1,3g
1%
Błonnik
1,2g
Białko
20,16g
40%
Sól
0,36g
6%
Cholesterol
7mg
Potas
134mg
7%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy