Kurczak w Cieście Francuskim

Kurczak w Cieście Francuskim

Oceń
5,0 
Smaczne i szybkie danie.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
8 10 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Ciasto francuskie podziel na 8 kawałków. Na każdym poloz plaster szynki, plaster sera, kawałek piersi z kurczaka i dopraw do smaku. Ciasto zwiń w kopertę i uloz na blasze. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 20 min. Gotowe.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 267 kalorii w 1 porcji Kurczak w Cieście Francuskim.
Podział Kalorii: 54% tłusz, 18% węglo, 28% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1119 kJ
13%
267 kcal
Tłuszcze
15,59g
22%
Tłuszcz Nasycony
3,97g
20%
Tłuszcze Trans
0,008g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,921g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,283g
Węglowodany
11,96g
5%
Cukier
0,69g
1%
Błonnik
0g
Białko
17,94g
36%
Sól
0,72g
12%
Cholesterol
29mg
Potas
142mg
7%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy