Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
1 | 5 min | 10 min |
1. | Przygotować pomidory: sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, wykroić szypułki, miąższ pokroić w kosteczkę. |
2. | Na niedużą patelnię (około 20 cm średnicy) wlać olej lub oliwę oraz pokrojony na cienkie plasterki czosnek, chwilę podsmażyć. |
3. | Pomidory włożyć (razem z całym sokiem) na patelnię, doprawić, smażyć przez około 4 minuty. |
4. | Do podsmażonych pomidorów wbić jajka, doprawić solą. Przykryć pokrywą i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż białka jajek będą ścięte. |
Jest 397 kalorii w 1 porcji Jajka z Pomidorami/Szakszuka.
Podział Kalorii: 61% tłusz, 19% węglo, 20% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|