Czerwona Zupa Warzywna

Czerwona Zupa Warzywna

Oceń
3,0 
Prosta i szybka zupa warzywna.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 30 min 15 min

Składniki

Wskazówki

1. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną dymkę, pokrojony w krążki por, seler naciowy i pomidory ze szczura imbiru. Dusić przez ok. 10 min mieszając od czasu do czasu. W bulionie ugotować różyczki kalafiora. Następnie do garnka z bulionem dodać resztę uduszonych składników, doparwic sola, pieprzem i górować przez ok. 5min. Na koncu wlać sok jabłkowy. Zupę mozna udekorowa natka pietruszki.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 74 kalorii w 1 porcji Czerwona Zupa Warzywna.
Podział Kalorii: 21% tłusz, 71% węglo, 8% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
309 kJ
4%
74 kcal
Tłuszcze
1,86g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,501g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,843g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,241g
Węglowodany
14,19g
5%
Cukier
9,19g
10%
Błonnik
2g
Białko
1,56g
3%
Sól
3,16g
53%
Cholesterol
0mg
Potas
268mg
13%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy