Chilli Con Carne

Oceń
5,0 
Pikantna potrawka z mięsem mielonym czerwoną fasolą i kukurydzą.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 30 min 20 min

Składniki

Wskazówki

1. Mięso podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem.
2. Podsmażone mięso zalać pomidorami. Dodać fasolę i kukurydzę.
3. Gotować przez ok. 10-15 min.
4. Doprawić solą pieprzem, chilli oraz ziołami do smaku (oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek).

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 305 kalorii w 1 porcji Chilli Con Carne.
Podział Kalorii: 29% tłusz, 38% węglo, 33% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1277 kJ
15%
305 kcal
Tłuszcze
9,28g
13%
Tłuszcz Nasycony
2,366g
12%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,074g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,072g
Węglowodany
28,15g
11%
Cukier
5,58g
6%
Błonnik
8,2g
Białko
24,16g
48%
Sól
0,01g
0%
Cholesterol
0mg
Potas
82mg
4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku