Naleśniki z Jabłkami

Naleśniki z Jabłkami

Oceń
5,0 
Smaczne śniadanie lub przekąska.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
14 15 min 15 min

Składniki

Wskazówki

1. Mąkę przesiać i wymieszać z suchymi składnikami.
2. Dodaj jajko, mleko i olej. Dobrze wymieszaj.
3. Jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałki lub zetrzeć. Dodaj do ciasta.
4. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 131 kalorii w 1 porcji Naleśniki z Jabłkami.
Podział Kalorii: 48% tłusz, 45% węglo, 8% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
548 kJ
7%
131 kcal
Tłuszcze
6,83g
10%
Tłuszcz Nasycony
0,726g
4%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,754g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,843g
Węglowodany
14,3g
5%
Cukier
2,89g
3%
Błonnik
0,3g
Białko
2,43g
5%
Sól
0,25g
4%
Cholesterol
16mg
Potas
42mg
2%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy