Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
36 | 1 godz | 50 min |
1. | Wymieszaj 150 g mąki żytniej, 150 g wody i 150 g gotowego zakwasu. Pozostaw na 12 godzin w temperaturze pokojowej. |
2. | Pozostałe składniki dodać następnego dnia. Dobrze ugniataj. Odstaw na godzinę. |
3. | Uformować bochenek, przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na kolejną godzinę do wyrośnięcia. |
4. | Piec w piekarniku nagrzanym do 240°C przez 15 minut, następnie obniżyć do 210°C na 35 minut. |
5. | Pozwól ostygnąć przed krojeniem. |
Jest 115 kalorii w 1 porcji Chleb na Zakwasie.
Podział Kalorii: 5% tłusz, 84% węglo, 11% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|