Carpaccio z Buraka

Carpaccio z Buraka

Oceń
5,0 
Pyszne, orzeźwiające i słodkie.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
1 15 min -

Składniki

Wskazówki

1. Buraki pokroić w plastry i ułożyć na talerzach.
2. Posyp połową prażonych pestek słonecznika i pestek dyni, a następnie dodaj świeżą rukolę, pokrywając cały burak.
3. Zmiażdż ser feta i posyp pozostałe nasiona. Na wierzch polać sosem musztardowym i oliwą z oliwek.
4. Smacznego.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 460 kalorii w 1 porcji Carpaccio z Buraka.
Podział Kalorii: 63% tłusz, 21% węglo, 16% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1925 kJ
23%
460 kcal
Tłuszcze
33,05g
47%
Tłuszcz Nasycony
9,486g
47%
Tłuszcz Jednonienasycony
12,226g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,412g
Węglowodany
24,58g
9%
Cukier
16,4g
18%
Błonnik
4,9g
Białko
19,22g
38%
Sól
2,00g
33%
Cholesterol
36mg
Potas
793mg
40%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy