Sałatka Curry

Sałatka Curry

Oceń
5,0 
Kremowe i pikantne danie na lunch.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
8 15 min 15 min

Składniki

Wskazówki

1. Pokrój indyka i grilluj na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu, aż się zrumieni.
2. Włóż mięso, owoce i warzywa do miski.
3. Ubij majonez, sok z cytryny, jogurt, miód i curry. Dodaj do miski, a następnie wymieszaj.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 157 kalorii w 1 porcji Sałatka Curry.
Podział Kalorii: 19% tłusz, 46% węglo, 35% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
655 kJ
8%
157 kcal
Tłuszcze
3,14g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,472g
2%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,303g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,204g
Węglowodany
17,53g
7%
Cukier
10,92g
12%
Błonnik
1,2g
Białko
13,3g
27%
Sól
2,02g
34%
Cholesterol
22mg
Potas
243mg
12%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy