Kurczak Curry

Pyszne, źródło białka danie.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 10 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Pokrój kurczaka w kostkę i posiekaj warzywa.
2. Podsmaż cebulę na oleju, aż zacznie pachnieć, a następnie dodaj kurczaka. Gotuj przez 10 minut.
3. Dodaj curry i mieszaj przez 5 minut.
4. Dodaj warzywa pojedynczo, zaczynając od najtwardszych.
5. Dopraw do smaku i gotuj przez 10 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 264 kalorii w 1 porcji Kurczak Curry.
Podział Kalorii: 25% tłusz, 25% węglo, 50% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1103 kJ
13%
264 kcal
Tłuszcze
7,23g
10%
Tłuszcz Nasycony
1,136g
6%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,046g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,928g
Węglowodany
16,29g
6%
Cukier
7,63g
8%
Błonnik
2,1g
Białko
32,98g
66%
Sól
1,36g
23%
Cholesterol
74mg
Potas
346mg
17%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku