Tofu Risotto

Smaczne, niskokaloryczne danie na obiad lub kolację.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 10 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Namocz ryż w wystarczającej ilości wody przez 5 minut. Warzywa pokroić w plasterki.
2. Podsmaż cebulę i pieczarki na lekko wysmarowanej patelni.
3. Dodaj pokrojone w kostkę tofu i pozwól mu się zrumienić przez kilka minut.
4. Dodaj ryż z wodą i gotuj, aż będzie gotowy.
5. Dodaj szpinak, dopraw do smaku i mieszaj przez minutę.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 277 kalorii w 1 porcji Tofu Risotto.
Podział Kalorii: 50% tłusz, 33% węglo, 17% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1157 kJ
14%
276 kcal
Tłuszcze
15,78g
23%
Tłuszcz Nasycony
3,376g
17%
Tłuszcz Jednonienasycony
7,392g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,202g
Węglowodany
23,54g
9%
Cukier
2,86g
3%
Błonnik
3,2g
Białko
12,18g
24%
Sól
2,54g
42%
Cholesterol
6mg
Potas
486mg
24%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku