Krem Pomidorowy Z Pulpetami Z Indyka

Krem Pomidorowy Z Pulpetami Z Indyka

Oceń
4,0 
Niskokaloryczne danie bez cholesterolu.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 10 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Świeże warzywa pokroić w plastry i podsmażyć oliwą z oliwek.
2. Dodaj pomidory z puszki, bulion i trochę wody do przykrycia. Gotuj przez 20 minut na średnim ogniu.
3. Dodaj pokrojoną mozzarella. Puree za pomocą blendera zanurzeniowego.
4. Uformuj klopsiki i dodaj do zupy. Gotuj przez 5 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 202 kalorii w 1 porcji Krem Pomidorowy Z Pulpetami Z Indyka.
Podział Kalorii: 36% tłusz, 28% węglo, 36% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
845 kJ
10%
202 kcal
Tłuszcze
7,72g
11%
Tłuszcz Nasycony
4,02g
20%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,447g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,182g
Węglowodany
13,46g
5%
Cukier
10,76g
12%
Błonnik
3,4g
Białko
17,54g
35%
Sól
0,61g
10%
Cholesterol
0mg
Potas
142mg
7%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy