Gulasz z Szynki Wieprzowej

Gulasz z Szynki Wieprzowej

Oceń
4,0 
Niski cukier i dobre źródło białka.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
6 20 min 1 godz

Składniki

Wskazówki

1. Szynkę pokroić w kęs, a następnie smażyć na oleju przez około 30 minut lub do miękkości.
2. Wymieszaj 600 ml zimnej wody z pozostałymi składnikami.
3. Dodaj sos do szynki i gotuj przez 30 minut.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 500 kalorii w 1 porcji Gulasz z Szynki Wieprzowej.
Podział Kalorii: 69% tłusz, 6% węglo, 25% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
2093 kJ
25%
500 kcal
Tłuszcze
37,74g
54%
Tłuszcz Nasycony
12,858g
64%
Tłuszcz Jednonienasycony
16,884g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,202g
Węglowodany
6,9g
3%
Cukier
1,7g
2%
Błonnik
0,2g
Białko
30,86g
62%
Sól
1,29g
22%
Cholesterol
113mg
Potas
476mg
24%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy