Chleb Niskowęglowodanowy

Chleb Niskowęglowodanowy

Oceń
4,0 
Chleb bez cholesterolu na śniadanie lub przekąskę.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
10 1 godz 1 godz

Składniki

Wskazówki

1. Wymieszać ciepłą wodę, drożdże, olej i miód. Odstawić na 15 minut.
2. Połącz suche składniki i powoli wlej mieszankę drożdżową. Dobrze ugniataj i niech wyrośnie na godzinę.
3. Ugniataj ponownie, włóż do formy do chleba i odstaw na kolejną godzinę.
4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 55-60 minut.
5. Ostudzić, wyjąć z formy i pokroić.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 115 kalorii w 1 porcji Chleb Niskowęglowodanowy.
Podział Kalorii: 43% tłusz, 14% węglo, 43% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
481 kJ
6%
115 kcal
Tłuszcze
5,2g
7%
Tłuszcz Nasycony
0,59g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,525g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,988g
Węglowodany
3,74g
1%
Cukier
1,94g
2%
Błonnik
4g
Białko
11,74g
23%
Sól
0,92g
15%
Cholesterol
0mg
Potas
17mg
1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy