Carbonara

Carbonara

Oceń
5,0 
Kremowe danie z makaronu na obiad lub kolację.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 10 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Podsmaż boczek z czosnkiem na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu, aż się zrumieni.
3. Wymieszaj żółtko ze śmietaną.
4. Dodać ugotowany makaron do boczku, zalać śmietanką i mieszać na wolnych ogniu ok minuty.
5. Podawać na talerzu i posypać serem.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 493 kalorii w 1 porcji Carbonara.
Podział Kalorii: 54% tłusz, 31% węglo, 15% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
2061 kJ
25%
492 kcal
Tłuszcze
29,44g
42%
Tłuszcz Nasycony
14,624g
73%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,998g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,361g
Węglowodany
37,91g
15%
Cukier
3,42g
4%
Błonnik
1,6g
Białko
18,04g
36%
Sól
0,18g
3%
Cholesterol
105mg
Potas
16mg
1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy