Zupa Marchewkowa

Zupa Marchewkowa

Oceń
5,0 
Kremowa zupa jarzynowa o niskiej zawartości kalorii.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
5 10 min 40 min

Składniki

Wskazówki

1. Obierz i pokrój warzywa.
2. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie.
3. Dodać pokrojoną marchewką z ziemniakami.
4. Wlej bulion i sos sojowy.
5. Gotować ok. 20 minut.
6. Puree za pomocą blendera, a następnie dodaj mleko. Dobrze wymieszaj.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 214 kalorii w 1 porcji Zupa Marchewkowa.
Podział Kalorii: 31% tłusz, 59% węglo, 9% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
897 kJ
11%
214 kcal
Tłuszcze
7,58g
11%
Tłuszcz Nasycony
2,567g
13%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
3,964g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,757g
Węglowodany
32,55g
13%
Cukier
9,66g
11%
Błonnik
5,3g
Białko
5,11g
10%
Sól
2,78g
46%
Cholesterol
0mg
Potas
732mg
37%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy