Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
4 | 20 min | 50 min |
1. | Oddzielić białka od żółtek. |
2. | Dodaj cukier biały do żółtek i mieszaj, aż się spienią. |
3. | Dodaj mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i jogurt. Dobrze wymieszaj. |
4. | Białka ubić solą na sztywną pianę. |
5. | Delikatnie połącz obie mieszanki. |
6. | Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. |
7. | Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 50 minut. |
8. | Ostudź i posyp cukrem pudrem. |
Jest 287 kalorii w 1 porcji Ciasto Jogurtowe.
Podział Kalorii: 24% tłusz, 59% węglo, 17% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|