Gulasz Wieprzowy

Gulasz Wieprzowy

Oceń
4,0 
Satysfakcjonujące danie o wysokiej zawartości składników odżywczych.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 20 min 50 min

Składniki

Wskazówki

1. Warzywa pokroić w kostkę. Pokrój wieprzowinę na kawałki wielkości kęsa.
2. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażyć czosnek i cebulę, aż zacznie pachnieć. Dodaj wieprzowinę i smaż na złoty kolor. Dopraw do smaku.
3. Dodaj warzywa i smaż przez 5 minut.
4. Wlej 500ml wody i dodaj kostkę bulionu warzywnego. Przykryj pokrywką i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
5. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj do rozpuszczenia. Gotuj przez 5 minut.
6. Przełóż do miski i podawaj.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 785 kalorii w 1 porcji Gulasz Wieprzowy.
Podział Kalorii: 71% tłusz, 11% węglo, 18% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
3282 kJ
39%
784 kcal
Tłuszcze
61,86g
88%
Tłuszcz Nasycony
22,255g
111%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
27,195g
Tłuszcz Wielonienasycony
6,845g
Węglowodany
20,74g
8%
Cukier
12,05g
13%
Błonnik
4,8g
Białko
35,28g
71%
Sól
1,66g
28%
Cholesterol
159mg
Potas
991mg
50%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy