Kurczak po Pekińsku

Kurczak po Pekińsku

Oceń
5,0 
Super łatwy, aromatyczny i niedrogi posiłek.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
2 40 min 40 min

Składniki

Wskazówki

1. Na oliwie smażymy paprykę, ananas imbir 5minut.
2. Kroimy pierś z kurczaka i obtaczamy w skrobi. Dodajemy na patelnie i smażymy jeszcze 3 minuty.
3. Dodajemy resztę składników i gotujemy 10minut pod pokrywką.
4. Na koniec posypany szczypiorkiem.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 331 kalorii w 1 porcji Kurczak po Pekińsku.
Podział Kalorii: 22% tłusz, 44% węglo, 34% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1383 kJ
17%
330 kcal
Tłuszcze
8,21g
12%
Tłuszcz Nasycony
2,136g
11%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,015g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,55g
Węglowodany
36,59g
14%
Cukier
11,56g
13%
Błonnik
4,3g
Białko
28,13g
56%
Sól
4,27g
71%
Cholesterol
62mg
Potas
556mg
28%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy