Sałatka z Tuńczykiem i Ogórkiem Kiszonym i Jajkiem

Sałatka z Tuńczykiem i Ogórkiem Kiszonym i Jajkiem

Oceń
5,0 
Szybka i sycąca sałatka.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
8 30 min 10 min

Składniki

Wskazówki

1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Ryż ugotować al dente (8-10 min max).
2. Do salaterki wsypać ryż, odsączyć tuńczyka, rozdrobnić widelcem i dodać do ryżu.
3. Cebulę, ogórki, jajka drobno posiekać.
4. Cebulę dodać do salaterki, następnie kukurydzę i ogórki a na samym końcu jajka.
5. Na wierchu posypać posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Dodać majonez, sól i pieprz. Wymieszać. Odstawić do schłodzenia i podać ze świeżym pieczywem.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 267 kalorii w 1 porcji Sałatka z Tuńczykiem i Ogórkiem Kiszonym i Jajkiem.
Podział Kalorii: 44% tłusz, 33% węglo, 23% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1119 kJ
13%
267 kcal
Tłuszcze
12,91g
18%
Tłuszcz Nasycony
2,567g
13%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,877g
Tłuszcz Wielonienasycony
5,086g
Węglowodany
21,7g
8%
Cukier
3,85g
4%
Błonnik
1,3g
Białko
15,21g
30%
Sól
1,43g
24%
Cholesterol
141mg
Potas
162mg
8%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy