Dają | Czas Przygotowania | Czas Gotowania |
---|---|---|
8 | 30 min | 10 min |
1. | Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Ryż ugotować al dente (8-10 min max). |
2. | Do salaterki wsypać ryż, odsączyć tuńczyka, rozdrobnić widelcem i dodać do ryżu. |
3. | Cebulę, ogórki, jajka drobno posiekać. |
4. | Cebulę dodać do salaterki, następnie kukurydzę i ogórki a na samym końcu jajka. |
5. | Na wierchu posypać posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Dodać majonez, sól i pieprz. Wymieszać. Odstawić do schłodzenia i podać ze świeżym pieczywem. |
Jest 267 kalorii w 1 porcji Sałatka z Tuńczykiem i Ogórkiem Kiszonym i Jajkiem.
Podział Kalorii: 44% tłusz, 33% węglo, 23% białk.
|
Sortuj według Typ Posiłku |
---|