Sos z Czerwonej Papryki

Sos z Czerwonej Papryki

Oceń
4,0 
Niskokaloryczny sos do makaronu.
Dają Czas Przygotowania Czas Gotowania
4 10 min 30 min

Składniki

Wskazówki

1. Wlej oliwę z oliwek na patelnię. Dodaj posiekaną paprykę i bakłażana. Dodaj przyprawy.
2. Przykryj pokrywką i gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Podawać z wybranym makaronem.

Podsumowanie Wartości Odżywczych

Jest 176 kalorii w 1 porcji Sos z Czerwonej Papryki.
Podział Kalorii: 64% tłusz, 32% węglo, 5% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
734 kJ
9%
176 kcal
Tłuszcze
13,12g
19%
Tłuszcz Nasycony
1,848g
9%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
9,148g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,623g
Węglowodany
14,72g
6%
Cukier
9,8g
11%
Błonnik
4,9g
Białko
2,22g
4%
Sól
2,44g
41%
Cholesterol
0mg
Potas
478mg
24%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Licznik Kalorii jest całkowicie darmowy

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Najnowsze Przepisy